Erin Watt: Paper Princess - Papír hercegnő ~Értékelés/Review - InBookEden

2017. október 13., péntek

Erin Watt: Paper Princess - Papír hercegnő ~Értékelés/Review


Sziasztok!

Mint azt ti is bizonyára tudjátok a Könyvmolyképző jóvoltában végre Magyarországra is elért Erin Watt Royal sorozata. Nemrégen kézbe is vettem és nem nagyolom el, 3 óra alatt végeztem is. Magába szippantott. Mindenkinek ajánlom aki szereti az eseménydús könyveket, mert a Papír hercegnő bizony egy másodpercig sem unalmas.



Fülszöveg:

Egy lányról, aki sztriptízbárból és benzinkútról kerül fényűző villába és menő gimibe jut, miközben igyekszik hű lenni önmagához.

Ella Harper nagy túlélő, született optimista. Egész életében városról városra költözött szeleburdi anyjával, küzdött a megélhetéséért, és végig hitt benne, hogy egy napon majd kimászik a gödörből. De az édesanyja halála után végképp egyedül marad.
Egészen addig, amíg meg nem jelenik Callum Royal, aki kihúzza Ellát a szegénységből, és elcipeli a luxuspalotájába az öt fia mellé, akik viszont utálkozva fogadják. Mindegyik Royal fiú karizmatikus személyiség, de egyik sem olyan magával ragadó, mint Reed Royal: a srác, aki eltökélte, hogy visszaküldi Ellát a nyomorba, ahonnan jött.
Reed nem tart igényt Ellára. Azt mondja, nem tartozik közéjük.
Talán igaza van.
Gazdagság. Fényűzés. Megtévesztés. Ella új és ismeretlen világba csöppen, és ha a Royal palotában is életben akar maradni, kénytelen lesz felállítani a saját szabályait.

Ella percek alatt eljut a szegény árva sorstól az amerikai álomig… De tényleg könnyebb az utóbbiban élni?
Kövesd a sorsát te is és éld át egy különleges világ örömét, bánatát!


Ismét egy első találkozás, na de nem is akármilyen! Sok szépet és jót olvastam Erin Watt Royals sorozatáról mégis valahogy soha nem volt időm nekiállni. Most hogy végre megjelent magyarul a Papír hercegnő egyszerűen muszáj volt elolvasni.
Ella nem az a cuki rózsaszín habos-babos tündérkislány, Ő egy egyéniség aki két lábbal áll a földön. Rengeteg megpróbáltatást kellett túlélnie, hányattatott körülmények között, szerintem mégis sokkal gazdagabb mint bárki más. Totálisan megvett magának. Nagyon jól szórakoztam, egy élmény volt ahogy visszavágott az elkényeztetett kis fruskáknak. Jobban belegondolva azért szerintem elég durva ahogyan viselkednek vele, de a mi Ellánk állja a sarat. 
Callumot alapvetően jó embernek látom, ám valahogy érezni lehet hogy egy titok vagy inkább szégyenfolt áll a háttérben. Brookról inkább nem beszélnék, Ellával egy véleményen vagyunk vele ;) Mondjuk ezzel a Royal dumával az őrületbe tudnak kergetni... "Egy Royal nem viselkedik így, nem beszél így, nem öltözik így..." bla bla bla. Tükörbe kéne nézni öcsém!
Na de egy kis infó az új "tesókról", Easton egy aranyos srác (nagyon megkedveltem) bár Reeddel együtt seggfejnek mutatják magukat. A különbség az hogy Reed néha az is. Ettől függetlenül teljesen levett a lábamról, ami azért elég nagy hibának tűnik. Annyira szeretném utálni, de egyszerűen nem megy!
Gideon számomra rejtély, de érezni hogy valami "rossz" dolgot tett. (Ez mondjuk relatív, kinek mi a rossz?)
Az ikrek, nos ők valami brutálisak, de ha nekik így jó hát áldásom rájuk!
Az iskolát utáltam az egészben a legjobban, gazdag gyerekek akik azt sem tudják hogyan szórják anyuci és apuci pénzét, és persze ők ettől mindenkinél sokkal jobbak!? Haha...
Kitartás Ella, ide a következő részt mert a vége totálisan kiakasztó volt!

My Review in English

It was an amazing first meeting! I have read lots of good opinions about Watt Royals series, but I never had time to set up reading this books either. Now, after all the Paperprincess was published in Hungary I had to read it.
Ella isn't a pampered fairy girl. She is an unique individuality who is a go-ahead saucy bit. She had to survive lots of difficulties and lived in the damaged circumstances. All the same, she is richer than other people in this book. I've become a fan of her. I was really entertained as she turned back to pampered fillies. In my mind it was totally rude as Royal brothers treated her, but our Ella stood the mud.
Basically, I knew Callum as a good man but you could feel some secrets or shames in the background.
It shouldn't speak about Brooke because I have same opinion about her as Ella's. I was perfectly crazed by Royals blurb: " A Royal doesn't do this, doesn't speak like this, doesn't dress like this... " yack-yack. First, you should look into the mirror, my buster!
Anyway, there are some informations about "new brothers": Easton is a cute guy (I really like him), but he and Reed show themselves as an asshole. To tell the true, there are an important difference between them, Reed sometimes is a really asshole. Nevertheless, he completely took off for my leg, which seems like a big mistake. I want to hate him but it doesn't work. Gedeon is a mystery from me, but you could feel he did something wrong. ( But what does the wrong mean?)
The twins, they are so brutals , but if it is good for them, I have a blessing for them.
But I mostly hated the school, where the rich kids don't even know how to spend their daddy's or mummy's money. And because of the money they consider themselves to be better than everyone else. Hahaha...
Endurance Ella! Comes the next part to me because the end of the book was totally outrageous!


Erin Watt egyből megvett magának. Pedig mondhatnánk: ez egy szegény lány, gazdag fiú - sablon..
De mennyivel több ennél!! Magával ragadó, elsöprő lendületű, érzelmes - de csöppet sem csöpögős történet. A karakterek annyira élők, hogy filmként pergett a történet a fejemben olvasás közben.
Ella fiatalon kénytelen megbirkózni a való világ problémáival. Anyja halálával egyedül marad, és fizetni kell a számlákat, élni kell valamiből... Innen csöppen bele a luxus világába. De akarja ő ezt a gazdag, elkényeztetett, képmutató életet? Érzi, hogy sok kimondatlan szó, rejtély lapul a háttérben. És akkor még nem is beszéltünk a Royal fiúkról, legfőképp Reed-ről...
Szóval, lehet hogy van pénze, de az élete nem lett egyszerűbb.

Egy bajom azonban volt a könyvvel:
Mikor az utolsó oldalra értem, nem értettem, hogy lehet vége..?! Mi az, hogy majd folytatják!? MIKOR?? Ide nekem a folytatást MOST!!


Pénz, hatalom, csillogás. Minden ember álma. Vagy mégsem? Ella Harper egy pillanat alatt kerül ebbe a világba, szinte a legmélyebb szegénységből a leggazdagabbak közé. De valóban olyan irigylésre méltó az élet ebben a világban? A látszólag lelketlen Royal-fiúk mellől talán mégis járhatóbb út a menekülés. Reed Royal azonban fogva tart. Nemcsak Ellát, az olvasót is. Valami ellenállhatatlan késztetést éreztem oldalról-oldalra, hogy megismerjem őt, hogy leoldjam az álarcot, s megismerjem a fiút, aki mögötte van. S bár az ember lánya folyamatosan abban a hitben van, hogy jó úton jár, a történet vége arcul üti. S hogy ilyenkor mit lehet tenni. Folytatásért kiáltani jó hangosan. Azonnal!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése