3 olyan étel vagy ital receptje, amit jelenleg imádok ~12 napos blogger kihívás 3. nap - InBookEden

2016. november 29., kedd

3 olyan étel vagy ital receptje, amit jelenleg imádok ~12 napos blogger kihívás 3. nap

Sziasztok!

Kicsit késve, de megérkeztem a 12 napos blogger kihívás 3. napjával. Mivel nem vagyok híve az ivásnak, de a hasamat annál jobban szeretem, ezért a 3 kedvenc kajám receptjét írom le nektek. Illetve mi inkább burgonyásak vagyunk, mint rizsesek ezért ne lepődjetek meg hogy a köretek nagy része is az.

Bakonyi sertéskaraj kifőtt tésztával/hasábburgonyával/galuskával

Hozzávalók:
-8 szelet sertéskaraj
-1 paradicsom
-1 paprika
-1 vöröshagyma
-2-3 teáskanál pirospaprika
-1 evőkanál gombapor
-liszt
-olaj
-450 ml tejföl
-1 teáskanál liszt

Elkészítés
A karajt felszeljük, kilopfoljuk, majd besúzzuk és hagyjuk 25 percig állni. Felkockázzuk a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát. Beforgatjuk a hússzeleteket, majd kevés olajon megsütjük, kiszedjük. Ugyanabba az olajba üvegesre sütjük a hagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Mehet bele a paradicsom, paprika és a gombapor. 25 percig pároljuk, majd visszatesszük a hússzeleteket hogy megpuhuljanak. 10-15 perc elég szokott lenni. Közben egy tálban összekeverjük a tejfölt és a lisztet. Újra kivesszük a hússzeleteket, hozzáadjuk a már összekevert tejfölt és lisztet, összeforraljuk. Visszarakjuk a hússzeleteket, és már kész is van :)

Kifőtt tésztával/hasábburgonyával/galuskával tálaljuk.


Sajtos hús hasábburgonyával

Hozzávalók:
-1-1,5 sertéskaraj/csirkemell
-50-75 dkg sajt
-olaj
-250-300 ml tejföl
-2 tojás

Elkészítés:
A karajt vékony szeletekre szeljük, majd kiklopfoljuk. Besózzuk, majd olajjal kikent tepsibe szorosan sorbarakjuk. (ha lazább akkor szétesik) A sajtot is felszeljük és rárakjuk a húsra, ezt így rétegezzük tovább amíg el nem fogy a sajt és a hús. A tejfölt és a tojást összekeverjük, majd ráöntjük a rétegek tetejére. 200 fokon sütjük amíg egy kicsit meg nem pirul a teteje.

Felszeljük, majd hasábburgonyával tálaljuk.


Tárcsás Fűszeres hús hasábburgonyával

Hozzávalók
-1 kg karaj vagy tarja
-pirospaprika
-fokhagyma
-ételizesítő
-só
-bors
-majoranna
-mustármag
-olaj

A fennt említett fűszereket ízlés szerint összekeverjük az olajjal, majd a felszelt húsokra kenjük. Fontos hogy legalább egy nappal előtte be legyen pácolva hogy az ízek érezhetőek legyenek. Tárcsalapon olajban megsütjük, majd a hasábburgonyát is. ÉS Kész!

Tudom nem egy nagy dolog, de mi imádjuk :)



Genevieve





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése